Hjem / Internasjonalt / Nigeria / Sveisekurs for unitar  

Sveisekursavslutning for UNITAR hos RKK Namibia

Onsdag 10. mars var det “Graduation ceremony” for 10 studenter fra Nigeria som har gjennomgått fire måneder sveiseopplæring i regi av RKK-Namibia og Namfi i Walvis Bay i Namibia.

Opplæringen er gitt innen flere metoder og deltagerne har bestått sine tester med glans. Dette er det første kurset på oppdrag fra UNITAR (FN) i Nigeria.

RKK Namibia og Namfis nye sveisesenter har ved dette kurset dokumentert at de leverer opplæring til internasjonal standard. Sveiseinstruktørene ved senteret har også demonstrert solid fagkunnskap og et høyt pedagogisk nivå. Opplæringen har også fastslått at RKKs strategi ved å bruke lokal kompetanse på alle nivå er riktig, og at dette er noe vi vil satse enda sterkere på i tiden som kommer.

Instruktører

På diplomoverrekkelsen var en rekke høytstående gjester til stede med fiskeriminister Honorary Minister Dr. Abraham Lyambo og Nigerian High Commissioner His Exellency – Ambassador Prince Adegboyega Christopher Ariyo (nedenfor: topp tv). Det var ellers en lang rekke gjester fra politikk og næringsliv i regionen samt ansatte fra Namfi og RKK Namibia.

Den stilfulle sermonien, som ble ledet på en fremragende måte av RKKs Ndajoina Shalumbo (Nedenfor: topp venstre), åpnet med den namibiske nasjonalsangen og sangen til African Union. Det var deretter taler av the Governor of Erongo Region- Honorary Samuel Nuuyoma ved Honorary Councilor John Nangolo (mid th.), administrerende direktør RKK Ole Imsland (midt tv.), Nigerian High Commissioner His Exellency – Ambassador prince Adegboyega Christopher Ariyo (topp th), Hon. Minister Abraham Lyambo (Nr 2 tv).

2010-03-10 Graduation Day collage 1

Talerne la stor vekt på at opplæringen hadde vært svært vellykket og at deltagerne hadde oppnådd gode resultater. Deltagerne fikk lykkeønskninger av alle talerne som også håpet at denne opplæringen ville være starten på en god yrkeskarriere.

Det var fra alle hold også stor tilfredshet med at Namibia, Walvis Bay og Namfi/ RKK-Nambia spesielt hadde demonstrert sin kapasitet og sine muligheter på en utmerket måte. Høykommisæren la stor vekt på samarbeidet mellom Nigeria og Namibia og at dette prosjektet demonstrerte god samhandling i Vest-Afrika. Han uttrykte også at han håpet at dette bare var det første i en lang rekke kommende opplæringsprogrammer. Namibias fiskeriminister var også meget tilfreds med at RKK hadde vagt Namfi som samarbeidspartner og at Namfi hadde demonstrert sin kvalitet på en utmerket måte. Fra de regionale og kommunale myndighetenes side var det også gratulasjoner og gode lykkeønskninger for framtiden.

Bilde under: Diplomene ble utdelt av Nigerian High Commissioner His Exellency – Ambassador Prince Adegboyega Christopher Ariyo og Honorary Minister Dr. Abraham Lyambo.

prince left and min of fisheries right

Direktør Polli Andima (collage midten/#6) fra Namfi framførte avskjedsordene før den formelle delen av programmet ble avsluttet med den Namibiske nasjonalsangen og sangen til African Union.

Deretter var det servering og uformelle samtaler.

2010-03-10 Graduation Day collage 2

Sveisekurs

Vårt Namibia kontor har startet kurs i sveising for 10 studenter fra Nigeria.

The United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) har sent 10 studenter fra Nigeria til Namibia. Studentene skal gå på et 16-ukers kurs i sveising, og vårt kontor i Walvis Bay arbeider hånd i hånd med Namfi for å sertifisere studentene i sveisefaget.

Sveisekurs

 
FAKTA OM

Nigeria

Nigeria (Forbundsrepublikken Nigeria ) er en republikk i Vest-Afrika. Det er Afrikas mest folkerike land, og grenser mot Niger, Tsjad, Benin og Kamerun. Hovedstaden er Abuja . Som Afrikas mest folkerike land står Nigeria for en fjerdedel av Afrikas innbyggere – befolkningen er på ca . 147 millioner. 44 % av befolkningen i Nigeria er under 14 år. Det offisielle språket i Nigeria er engelsk. Valuta som benyttes er Naira (NGN).